Versator® Система за морселация на тъкан

Системата за морцелация на тъкани Versator е ефективно решение за екстракция на тъкани по време на лапароскопски хирургични интервенции, включително миомектомия и хистеректомия. Тя запазва предимствата на минимално инвазивните операции, като потенциално минимизира рискове от грешки по невнимание за пациента. Системата е използвана при повече от 50 000 процедури в световен мащаб и има утвърдени резултати.

Системата се състои от задвижващо устройство Versator (VDU), роторен кабел, накрайник Versator и тобичка за морцелация на тъкани MorSafe. Тази комбинация предлага лесен за употреба и интуитивен метод за екстракция на тъкани, без да променя значително хирургичните стъпки, като предлага по-кратки срокове за овладяване на процедурата.

Системата за тъканна морцелация Versator е водеща в продуктовия сегмент с максимален въртящ момент, скорост и острота на острието, което води до високоефективна и спестяваща време алтернатива на другите налични на пазара варианти.

VERSATOR ЗАДВИЖВАЩО УСТРОЙСТВО

Задвижващото устройство Versator (Versator Drive Unit -VDU) е източникът на захранване за системата. Мощният му двигател задвижва режещата функция на накрайника Versator чрез ротора по време на процедурата. VDU се активира с крачен превключвател, както и когато е необходимо на хирурга.

VERSATOR ЗАДВИЖВАЩО УСТРОЙСТВО

Мощност

100-240VAC, 350W, 50-60Hz

размери

345 x 215 x 110 мм

Тегло

4.5 кг

РОТАТОР

Роторът на Versator е гъвкав вал, който предава ротационната мощност от задвижващото устройствоVERSATOR® (VDU) към накрайника VERSATOR®. Когато е открит и активиран, режещото острие на накрайника се върти със зададената скорост с помощта на ротора.

В зависимост от специфичните за страната разпоредби роторът се предлага като компонент за ограничена повторна употреба или като компонент за пълна еднократна употреба. Във втория случай той се предлага като част от стерилен комплект с накрайника Versator.

РОТАТОР

Дължина на Ротора

2000 mm

Тегло

450 grams

Употреба

Еднократна / Многократна

Стерилност

Стерилен

РЪКОХВАТКА

Най-важна за екстракцията на тъкани е ефективността на накрайника Versator. Върхът на режещото острие е изработен от изключително твърда неръждаема стомана, заострен до по-малко от 20 микрона, и може да пререже и най-твърдата тъкан за екстракция. Прецизно проектираният “предпазител на ядрото” позволява непрекъснато извличане на тъканни ленти по време на лапароскопски операции, включително миомектомия и хистеректомия.

Накрайникът Versator предлага на хирурга 3 позиции на острието и предпазителя на ядрото за морцелиране на тъканта

Позиции на острието:

  • Режим на рязане: Осигурява пилинг ефект по повърхността на тъканта, тъй като острието е частично открито
  • Режим Cut +: Осигурява ефект на изрязване, тъй като острието е напълно открито
  • Режим OFF: Острието е напълно прибрано за безопасност на пациента

Ядро-Позиции за защита:

  • Ляво: Предпочитано от десноръките хирурзи
  • Отгоре: предпочитано при пациенти с нисък индекс на телесната маса
  • Дясно: Предпочитана от леворъки хирурзи

РЪКОХВАТКА

Скорост на изрязване

200-1600 rpm

Режещ диаметър

15 мм

Режими на изрязване

Cut, Cut Plus и OFF

Позиция на защита на ядро

Горе, Дясно & Ляво

Дължина на работа

160 мм

Морселиращ порт

15 мм

Тип употреба

Еднократна

Тегло

180 г

Versator® Система за морселация на тъкан


Документация


Свързани специалности