BIP EvoCore® Автоматичен инструмент за взимане на биопсия

Този биопсичен инструмент от четвърто поколение за вземане на хистологични тъканни проби е резултат от последните технологични разработки на развойния център на BIP – Made in Germany.

Инструмент за биопсия EvoCore®
Номер на продукта: EC2215

Използване с една ръка
Лесното задействане на спусъка позволява използването на инструмента изцяло с една ръка. Позицията на заключване позволява отваряне на тъканния прозорец и по този начин извличане на тъкан, без да е необходимо изваждане на иглата от устройството. Другата ръка може да остане свободна например за манипулиране на ултразвуковия трансдюсер.

Избор на автоматичен или полуавтоматичен режим
BIP-EvoCore EC2215 е първият и досега единствен биопсичен инструмента за многократна употреба, при който можете да изберете автоматичен или полуавтоматичен режим на работа. При напълно автоматична биопсия стилетът първо се изстрелва напред (15 или 22 mm, в зависимост от зададената дълбочина на проникване), след което външната канюла следва стилета приблизително 30 ms по-късно и улавя кор на пробата. Полуавтоматичната процедура за биопсия също може да бъде от полза. Първо, чрез натискане на предния спусък само стилетът се изстрелва напред. След това чрез ултразвук може точно да се определи и документира или да се коригира позицията на прореза за събиране на тъкан. Освен това може да се окаже известен натиск върху изреза за събиране на пробата откъм ръкохватката. Това води до активно натискане на повече тъкан в прореза за събиране. Вторият изстрел, задействан чрез натискане на бутона за задействане \”задния\”, отрязва кор на пробата от биопсията и затваря отвора за събиране на пробата. Проучванията показват, че в зависимост от вида на тъканта може да се извлече до 20 % повече тъканен материал при използване на полуавтоматичния режим.

Извличане на тъкани без изстрелване напред – за извличане на тъкани от трудни за биопсия области на тялото, като лимфни възли, зад които минават кръвоносни съдове. При използване на полуавтоматичен режим на биопсия тъканта може да бъде уловена БЕЗ да е необходимо изстрелване на вътрешната игла. Задейства се само второто режещо действие на пресичащата се канюла. Това осигурява значително по-голяма безопасност.

Иновативно заключване на капака
Случайното отваряне по време на процедурата за биопсия се предотвратява от здраво заключващата се щипка на капака. С натискане на бутон капакът се отваря автоматично.

Автоматична безопасност
Вградената лента за сигурност осигурява максимална безопасност и премахва необходимостта от ръчно отключване на устройството.

Нова игла за биопсия
Въвеждащият елемент на биопсичната игла EvoCore® улеснява зареждането и осигурява здраво захващане в биопсичното устройство EvoCore®.

Хигиена/безопасност
Уникален протектор за иглата предотвратява възможно замърсяване между устройството и биопсичната канюла. Последната вече не може да влиза в контакт с корпуса.

Патентована защита на иглата
Стерилно зареждане на иглата – защитната тръбичка остава върху иглата.

Няма опасност от нараняване при зареждане на иглата
Оптимизирано насочване на иглата -> по-добра защита от навлизане на кръв в устройството.
Оптимизирана звукоизолация, поради което инструментът е много тих.
Удобно зареждане, по-лесно манипулиране.
Оптимална стерилизация на устройството за биопсия чрез използване на нови, по-издръжливи материали.
Регулируема дълбочина на проникване (15/22 мм)
Обикновено се предпочита предварително зададената дълбочина на проникване от 22 mm, тъй като тя позволява да се вземе най-много тъкан. Дълбочината на проникване на устройството за биопсия EvoCore® може да бъде намалена и до 15 mm, за да се предпази областта зад лезията, напр. големи кръвоносни съдове, гръдната стена и др.
Прозорецът за състоянието показва текущото състояние на инструментао (зареден, незареден, оставяне на проба).

Висока скорост
Мощната пружинна система позволява бързо движение на иглата. Това води доотлични резултати за кора на пробата.
Дори малки и трудни лезии могат да бъдат прецизно пробити.

Силно предварително натоварване на пружината в заредено състояние
Това гарантира, че режещата канюла има достатъчно мощност, за да затвори чисто изреза за тъканна проба в края на процедурата по биопсиране и да отреже напълно тъканта.
3D цикъл на въртене на канюлите – за оптимално качество на биопсията.

Връх на троакара (за BIP EvoCore® EC-T)
Оптимизираният накрайник на троакара (BIP-Win-Tip-Trocar) улеснява проникването в тъканта и значително увеличава точността на прицелване, като същевременно запазва качеството на биопсията. Отлични резултати се постигат при използване на полуавтоматичния режим.

Технически спецификации:
Материал: неръждаема стомана / пластмаса
Дължина на устройството: 115 mm
Тегло: приблизително 219 g


Документация


Свързани специалности