Vantris™ ВУР пълнещо средство

Пълнещо средство за ендоскопско лечение на VUR

ВИСОК ПРОЦЕНТ НА УСПЕВАЕМОСТ

VANTRIS има среден процент на успеваемост от 91,55% при пациентите в повечето случаи след еднократно инжектиране. Доказано е също така, че е ефективен дори при пациенти с рефлукс от високо ниво.

ЕНДОСКОПСКО ЛЕЧЕНИЕ НА ВЕЗИКУРЕТЕРАЛЕН РЕФЛУКС

VANTRIS е биосъвместимо, неабсорбиращо се, синтетично тъканно вещество за ендоскопско лечение на везикуретерален рефлукс (VUR) при педиатрично приложение. VANTRIS се състои от частици полиакрилатен полиалкохолен съполимер (PPC), потопени в носител, и се предоставя в спринцовка от 1 ml, готова за лесно и ръчно инжектиране с 22 или 23-милиметрова игла чрез процедура за субуретрално инжектиране (техника STING).

БЕЗОПАСНИ МАКРОЧАСТИЦИ

Биосъвместимите и синтетични частици VANTRIS имат среден размер от 300um (min-max: 90um-1000um), което предотвратява риска от миграция от мястото на имплантация.

СТАБИЛНИ ЧАСТИЦИ

Небиоразградимият характер на VANTRIS осигурява висока стабилност и трайност на обема под уретерния отвор, осигурявайки дългосрочна ефективност.

МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНА ПРОЦЕДУРА

Ендоскопското лечение за имплантиране на VANTRIS е минимално инвазивна процедура и може да се извърши амбулаторно. Това позволява на пациентите да се върнат към обичайните си ежедневни дейности след кратък период от време.

ЛЕСНО ИМПЛАНТИРАНЕ

Частиците VANTRIS са аморфни и силно деформируеми при компресия, а тези характеристики гарантират флуидността на хидрогела. Материалът може да бъде екструдиран с игли 22 и 23 G, което позволява оптимална прецизност на инжектирането при минимално увреждане на тъканите.

КОНТРАИНДИКАЦИИ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Основните противопоказания са:

  • – Уретероцеле
  • – Дисфункция на изпразването на пикочния мехур
  • – Дисфункция на бъбреците
  • – Парауретерален (Hutch) дивертикул
  • – Нелекувани или активни инфекции на пикочните пътища
  • – Обструкция на уретеро-везикалното съединение
  • – Известна алергия/свръхчувствителност към материалите на устройството

Свързана документация


Свързани специалности

Свързано оборудване