BIP HistoCore®T Инструмент за взимане на биопсия за еднократна употреба

Оптимизираният накрайник на троакара (BIP-Wing-Tip-Trocar) улеснява проникването в тъканта и значително повишава точността на прицелване, като същевременно запазва същото качество на тъканния материал. Най-добри резултати се постигат при използване на полуавтоматичния режим.

По-добри резултати за тъканите:

Мощната енергоспестяваща система с пружинно натоварване позволява постигането на оптимални резултати при биопсия, каквито досега са били възможни само с инструмента за многократна употреба. Освен това възможността за извършване на полуавтоматична биопсия значително увеличава събирането на тъкани при различни приложения. В трудни ситуации на биопсия полуавтоматичната функция за забавяне позволява вземането на тъканни проби без проникване на иглата напред, което повишава безопасността на пациента (напр. при биопсия на лимфни възли). Благодарение на регулируемата дълбочина на проникване (18 или 25 мм) инструментът за биопсия BIP-HistoCore® може да бъде оптимално адаптиран към областта на приложение.

По-малко странични ефекти:

По-късият връх на иглата значително намалява травмата на тъканта зад зоната за биопсия. Благодарение на малкото производствени толеранси при производството на инструмента успяхме значително да скъсим зоната между вдлъбнатината за вземане на пробата и началото на скосяването на върха на иглата.

Безопасна употреба:

Състоянието на устройството (заредено, частично заредено или незаредено) се показва в прозореца за състоянието. Защитните елементи до спусъка предпазват от случайно задействане. Инструментът за биопсия BIP-HistoCore® HC може да се управлява изцяло само с една ръка.

Разнообразието от размери на иглите покрива всички области на биопсия на меки тъкани.

Инструментите са цветово кодирани в зависимост от диаметъра.

Технически спецификации:

Материал: неръждаема стомана/пластмаса

Дължина на инструмента: 123 mm

Тегло: приблизително 45 g

Очаква се издаване на патент


Свързана документация


Свързани специалности