4DFLap™ е както твърд, така и флексибилен и огъващ се апликатор за еднократна употреба с мемори ефект за ръчно приложение на медицинското изделие 4DryField® PH от специалисти:

  • Когато хирургичните процедури или овладяването на кървенето от артериолите, капилярите или вените с конвенционални средства са неефективни или неприложими.
  • Когато трябва да се предотврати образуването на следоперативни сраствания след хирургични процедури в кухини с мезотелиална (или мезотелиално подобна) обвивка

4DFLap™ се състои от 3 елемента:

  1. Ергономично оформен наконечник с отвор за свързване към бутилка с контейнер 4DryField® PH
  2. Гъвкав вътрешен маркуч с мемори ефект, наличен с дължина 38 см или 14 см
  3. Твърд външен маркуч, с дължина 33 см или 9 см

Ергономичната форма на наконечника позволява три различни позиции на захващане благодарение на уникалния си, наподобяващ ножица, дизайн. Освен това релефното лого на PlantTec Medical GmbH осигурява здрав захват. Точката за закрепване на апликатора с контейнера на 4DryField® PH може лесно да се държи затворена с пръст, за да се предотврати спадане на налягането в абдоминалналната област, например при подмяна на контейнерната синя бутилка.

Вътрешната гъвкавa тръбичка е дименсионално стабилна, но може да се огъва по желание. Мемори ефектът му позволява тръбичката да бъде огъната още преди да бъде поставена в троакара. Вътрешният й диаметър е идеално подходящ за прилагане на праха 4DryField® PH. Той може да се използва както заедно с твърдия външен шлаух за прецизно насочване, така и без него за максимална гъвкавост.

Твърдият външен маркуч позволява много точно позициониране на гъвкавата вътрешна тръбичка. Той е идеален и за нанасяне на стерилен изотоничен физиологичен разтвор за превръщане на 4DryField® PH прах в гел за предотвратяване на адхезията.

4DFLap™ може да се използва във всички области на ендоскопската и лапароскопската хирургия, където директното приложение на 4DryField® PH със синята бутилка с контейнер е трудно. Външният диаметър на външната тръбичка на 4DFLap™ е подходящ за 5 мм троакари.


Свързана документация


Свързани специалности